Warmtepomp

Greenworld: jouw lokale installatie en service expert

Onze warmtepompen

Wij geven vooraf vakkundig advies.

Greenworld helpt jou met deskundig en eerlijk advies aan de beste warmtepomp, passend bij jouw huis. Hierbij houden we rekening met de mogelijkheden van je woning en gaan we voor maximaal comfort. Greenworld is de lokale specialist is Noord-Limburg voor het aanbrengen van elektrische installaties in woningen én bedrijven. Wij hebben een vooruitstrevende en vernieuwende kijk op energie en energiemanagement. Met een warmtepomp krijg je een belangrijk onderdeel hiervan in eigen huis.

Met een warmtepomp heb je minder gasverbruik en dus lagere energiekosten. Ook verminder je hierdoor de CO2 uitstoot, wat beter is voor het milieu. Tot slot zorgt een warmtepomp in huis of kantoor voor een groter comfort door een constante aangename temperatuur in huis. Greenworld is jouw partner voor een nieuwe warmtepomp in Noord-Limburg. Neem contact met ons op voor advies of voor de installatie van een warmtepomp.

Warmtepomp en zonnepanelen

Naast zonnepanelen kun je bij Greenworld ook terecht voor andere duurzame energieoplossingen. Zo zijn we bij Greenworld ook gespecialiseerd in warmtepompen en energieopslag in de vorm van thuisbatterijen. Voor maximale energie-efficiëntie en besparing, kun je ook zonnepanelen combineren met een warmtepomp of een thuisbatterij. Ontdek de voordelen van de zonnepanelen van Greenworld in combinatie met een warmtepomp of thuisbatterij. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk de onderstaande pagina’s.

Neem contact op

Het kostenplaatje van een warmtepompsysteem is natuurlijk niet onbelangrijk. Naarmate de mogelijkheden van een systeem groeien stijgt de benodigde investering mee. Om een beeld te geven van richtprijzen van de verschillende systemen die we voeren hebben we hieronder een aantal specificaties per systeem naast elkaar gezet.

Wij geloven in de kracht van het Enphase micro omvormer systeem. Ook bij een warmtepomp is er veel voordeel te behalen in rendement door slimme sturing van je zonnesysteem.

Hybride
All-electric ready
All-electric
Remeha Elga Ace

WeHeat Blackbird
Vaillant Arotherm plus
Voordelen
o Geschikt voor bijna ieder huis
o Goede prijs/prestatie verhouding
o Groter comfort en een lagere energierekening
Voordelen
o Voor ieder huis
o In de toekomst de mogelijkheid om uit te breiden naar all electric
o Monoblock – minder binnendelen
o Krachtig, blijft werken tot -10C°
o Bijzonder design, ideaal voor platte daken
o Met 49dB een stapje stiller
Voordelen
o Geheel van het gas af, geen vastrecht meer nodig.
o Zeer zuinig: hoogste energieklasse
o Betrouwbaarheid en service van een gerenommeerd A-merk
o Krachtig, blijft werken tot -10C°
o Werkt als warmte-batterij
o Werkt slim samen met je zonnesysteem met Enphase IQ Energy Management
Nadelen
o CV-Ketel blijft voor tapwater en backup
o Vanaf 4C° ondersteuning van de CV-ketel nodig
Nadelen
o Plat dak nodig
o (nog) Niet te integreren in Enphase sturing
Nadelen
o Neemt meer ruimte in beslag.
o Rendement en haalbaarheid afhankelijk van isolatiewaarde woning
4 kW vermogen
8 kW vermogen
7 kW vermogen
53 dB(A)
49 dB(A)
46 dB(A)
ISDE Subsidie tot €2.700
ISDE Subsidie tot €3.375
ISDE Subsidie tot €3.825
Uiteindelijke kosten +/- €5.300
Uiteindelijke kosten +/- €7.200
Uiteindelijke kosten +/- €9.100
Financiering
Financiering voor vrijwel alle verduurzamende maatregelingen kan via je eigen hypotheek in vorm van een verduurzamings-hypotheek en/of in een gunstige lening van het nieuwe warmtefonds.nl
Besparing
Jaarlijks tot €1.050 aan gaskosten
Besparing
Jaarlijks tot €1.050 aan gaskosten
Besparing
Jaarlijks gemiddeld €1.500 aan gaskosten plus ongeveer €200 aan vastrecht.

Let wel: bovenstaande prijzen zijn indicatief en er zijn geen rechten aan te ontlenen. De installatiekosten van een warmtepomp zijn erg afhankelijk van de situatie en kunnen in jouw geval afwijken van bovenstaande. De warmtepomp prijs is pas specifiek als wij een offerte op maat hebben gemaakt. In de regel geldt ook: iedere warmtepomp is te verkrijgen in verschillende vermogens. Des te groter de vermogens van warmtepomp des te hoger de prijs maar ook des te hoger de ISDE subsidie. Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten van een warmtepomp of wat de kosten van een (hybride) warmtepomp inclusief installatie zijn.

1 Gemiddeld gasverbruik is 1500m3 per jaar met kosten €1,28 per m3 gas. Bij een hoger verbruik zal de besparing exponentieel hoger zijn.

2 Rente bij Warmtefonds.nl zijn er van 0% voor lage inkomens, 3,75% tot 4,20% is standaard rentepercentage.

3 Op basis van 1000m3 gas tegen €1,28 min €0,27 aan zonnestroom

4 Op basis van 1000m3 gas tegen €1,28 min €0,27 aan zonnestroom

5 Op basis van 1500m3 gas

6 Op basis van vastrecht gaskosten Enexis 2024

Een warmtepomp of hybride warmtepomp?

Het kiezen van een passende warmtepomp voor jouw situatie is altijd maatwerk. Er zijn namelijk verschillende factoren die de keuze voor een warmtepomp of hybride warmtepomp beïnvloeden. Laat je daarom goed adviseren voordat je een beslissing maakt.
Om een beeld te geven van de mogelijkheden hebben we een globale verdeling gemaakt in de verschillende warmtepomp installaties en hybride warmtepompen die Greenworld voor je kan verzorgen.

Lees meer over zonnestroom opslag in warmtepompboilers…

Lees meer over warmtepomp vs. airco…

Een hybride warmtepomp: de scherpste prijs optie

Hybride warmtepompen zijn de voordeligste warmtepompen. Deze passen vrijwel in ieder huis omdat je CV-ketel blijft. Je kiest bij de hybride warmtepomp voor prijs – kwaliteit op zijn scherpst. Het voordeel van een hybride warmtepomp vertaalt zich in een gemiddelde besparing van €1.000,- per jaar op gaskosten[1]:

Hybride betekent dat er meerdere bronnen in de warmtevraag voorzien. Naast je vertrouwde verbrandingsketel wordt er een warmtepomp in hybride opstelling gemonteerd. Met een hybride warmtepomp installatie wordt tapwater nog steeds met de CV-ketel verwarmd, en ondersteunt de CV-ketel bij de echt koude dagen in het jaar. Hierdoor geniet je van maximaal voordeel zonder in te leveren op comfort.

Wanneer kies je voor een hybride warmtepomp met buffetvat? Het voordeel van een hybride warmtepomp met buffetvat is de extra inhoud van het systeem, wat wenselijk is zodat de pomp rustiger kan werken. Daarnaast is er in de winter extra vermogen voor een ontdooicyclus. Het buffervat wordt altijd toegepast bij een hybride warmtepomp als vloerverwarming afwezig is.

  • Greenworld selecteert de Nederlandse Remeha Elga Ace als beste koop. Bespaar direct!

Meer weten over welk type warmtepomp het beste bij jouw situatie past?

Neem contact op voor advies op maat

All-electric warmtepomp: de premium optie

Met deze warmtepomp installatie is kosten besparing maximaal omdat de volledige warmtevraag inclusief tapwater door de warmtepomp wordt verzorgd. Het is een warmtepomp met boiler vat. Gasverbruik voor verwarming gaat naar nul. Omdat de warmtepomp in alle gevallen de volledige vraag moet voorzien, is niet iedere woning hiervoor geschikt. Een van de elementen wat dit beïnvloedt is de isolatiewaarde. Bij deze warmtepomp is vloerverwarming noodzakelijk in groot deel van de leefruimtes.

All-electric warmtepomp en zonnepanelen
Met een all-electric warmtepomp in huis heb je tevens een warmte-batterij waarin je zonnestroom op kan slaan in de vorm van een warmwater buffervat, wat gestookt kan worden wanneer je overtollige zonnestroom hebt. Teruglevering wordt geminimaliseerd, rendement gemaximaliseerd.

  • Greenworld kiest voor de Vaillant Arotherm in combinatie met Enphase IQ Energy Management als premium all-electric warmtepomp optie. Een echte premium warmtepomp, voor de vooroplopende verduurzamende klant die nog jaren plezier wil hebben van het wooncomfort en besparingen in zijn huis.


Vraag offerte aan

All-electric ready warmtepomp: de flexibele tussenoptie

Bij twijfel tussen een all-electric warmtepomp of hybride warmtepomp is de all-electric ready warmtepomp de oplossing! Deze wordt in principe hybride (langs je CV-ketel) geïnstalleerd. In de toekomst kan deze warmtepomp door middel van een kleine aanpassing all-electric worden aangesloten, of juist weer terug naar een gasketel. Met de installatie van een all-electric ready warmtepomp behoud je volledige flexibiliteit!

  • Greenworld selecteert voor flexibiliteit de Nederlandse WeHeat Blackbird als beste optie, omdat deze in alle situaties toegepast kan worden en zelfs op de koudere winterdagen langer doorwerkt. Meer besparing dus, meer flexibiliteit en dat tegen een scherpe prijs! De Blackbird heeft verder de unieke eigenschap dat deze perfect past op platte daken door zijn bijzondere design.

Bovenstaande aanbevelingen zijn een grove selectie van de mogelijkheden. Uiteindelijk is iedere situatie anders. We komen graag langs om je wensen en de mogelijkheden te bespreken. Samen kijken we naar jouw specifieke situatie en maken we een passend aanbod.

Vraag offerte aan

Meer informatie​ nodig?

Heeft u meer informatie nodig over zonnepanelen of thuisbatterijen? Lees meer op de onderstaande pagina's.