Warmtepompboiler

Greenworld Maasbree is de keus voor u.

Een warmtepompboiler is alleen voor warm water. Vind je douchen of in bad gaan heerlijk? Of verliezen je pubers de tijd onder de douche? Lees dan vooral verder!

Een warmtepompboiler is een hybride boiler waarbij het water door de warmtepomptechniek verwarmd wordt en de hygiënecyclus door een traditionele elektrische boiler in de warmtepomp wordt verzorgd. De warmtepompboiler gebruikt 3 tot 4 keer minder stroom dan de traditionele elektrische warmwater boiler. Deze opslag is slim gestuurd op je zonne-installatie zodat overschoten in de warmte-batterij opgeslagen worden. Het is een buffer voor zonne-energie, en wordt daarom ook wel warmtebatterij genoemd. Deze werkt volkomen automatisch. In full electric warmtepompen is deze opslagmethode geïntegreerd.

Lees meer over onze warmtepompen…

Neem contact met ons op

Beste warmtepompboiler

Weet jij hoeveel liter warmwater je dagelijks verbruikt?

  • Een warmtepompboiler van 100 liter[1] kan dagelijks 2,33kWh opslaan en jaarlijks 700kWh teruglevering van zonnestroom voorkomen.
  • Een de warmtepompboiler van 300 liter kan dagelijks 7kWh opslaan en jaarlijks 2.100kWh teruglevering van zonnestroom voorkomen.

Greenworld selecteert de Vaillant AroStor en combineert dat met Enphase IQ Energy Management. Deze warmtepompboiler is verkrijgbaar in 100, 150 en 270 liter variant!

Vraag offerte aan

Warmtepompboiler
Vaillant AroStor met Enphase IQ Energy Management
Voordelen warmtepompboiler:
o Werkt als warmte-batterij
o Efficiënt warmwater
o Zonnepanelen sturing
o Minder teruglevering
Nadelen
o Relatief grotere investering – interessant als je lang blijft wonen
Kosten
Rond de €4.500
Subsidie
ISDE tot €725
Financiering
Financiering voor vrijwel alle verduurzamende maatregelingen kan via je eigen hypotheek in vorm van een verduurzamings-hypotheek en/of in een gunstige lening van het nieuwe warmtefonds.nl
Besparing
Jaarlijks tot €300 aan gaskosten plus ongeveer €165 terugleverkosten zonnestroom

1  Als je warmtepompboiler 100 liter warmte 48 graden moet opwarmen (van 12 naar 60 graden), dan kost dat (100 liter * 1,75 * 48 graden) / 3600 kJ per kW = 2,33 kWh. We rekenen met 12 graden als gemiddelde temperatuur van 2023. We rekenen dat de boiler 300 dagen per jaar geheel leeg gaat.

2  Rente bij Warmtefonds.nl zijn er van 0% voor lage inkomens, 3,75% tot 4,20% is standaard rentepercentage.

3  Op basis van 300 m2 gas tegen €1,28 min €0,27 aan zonnestroom om boiler op te warmen.

4  Op basis van 1.500kWh voorkomen teruglevering tegen €0,11 terugleverboete